CERTIFICAT ENERGETIC

inapoi

Avalon Residence, ansamblul pilot al Ozone Homes, a fost auditat energetic de către prof. dr. ing. Emilia Cerna-Mladin, Preşedintele Asociaţiei Auditorilor Energetici pentru Clădiri. În urma acestui proces, Avalon Residence a primit notarea energetică 100 (maximum de puncte), clasa A (eficienţă energetică ridicată), pe Certificatul de performanţă energetică.
Performanţa energetică a clădirii a fost evaluată în baza metodologiei de calcul elaborată în aplicarea Legii 372/2005. Din punct de vedere al consumului anual specific, au fost identificate următoarele valori:

  • Încălzire: 24.91 kWh /mp/an
  • Apă caldă de consum: 67.27 kWh /mp/an
  • Climatizare: 10.75 kWh /mp/an
  • Ventilare mecanică 0.06 kWh /mp/an
  • Iluminat artificial: 14.21 kWh /mp/an
  • Total: 117.2 kWh/mp/an

În comparaţie cu aceleaşi suprafeţe construite tradiţional, o clădire din ansamblul Avalon Residence consumă de 5 ori mai puţină energie, lucru care se regăseşte atât în plata redusă a utilităţilor, cât şi la reducerea emisiilor de CO2. În exploatarea acestor locuinţe, nu se folosesc combustibili fosili, asfel, amprenta emisiilor de dioxid de carbon este aproape 0.
Prin performanţele sale energetice şi posibilitatea de a utiliza şi surse de energie regenerabilă, clădirile Ozone Homes pot fi catalogate ca aproape NET-ZERO-ENERGY-BUILDING (NZEB).
Pentru un ciclu de viaţă de 20 de ani al clădirii, construcţia ridicată prin tehnologia Ozone Homes recuperează 80-90 % din valoarea investiţiei iniţiale.

Click aici pentru a viziona certificatul energetic


Warning: Illegal string offset 'name' in /home2/rozone82/public_html/wp-content/themes/ozone/single-ro.php on line 29