PIAŢA IMOBILIARĂ DIN ROMÂNIA ÎN 2012: PROMOVAREA UNEI STRATEGII DE PERSPECTIVĂ

inapoi

Andrew Prelea, CEO Ozone Homes, a participat marţi, 15 decembrie, în cadrul Hotelului Intercontinental, la „Piaţa imobiliară din România în 2012”, eveniment organizat de Medien Conferences.

Linia conferinţei a fost una optimist-moderată, specialiştii prezenţi fiind convinşi că piaţa imobiliară va ieşi din criză. Piaţa tinde să se stabilizeze faţă de ultimii doi ani, iar echilibrul depinde de momentul în care băncile şi guvernul vor începe să colaboreze cu investitorii.

Principalele probleme cu care se confruntă sectorul imobiliar din România sunt: infrastructura deficitară, reglementarea pieţei imobiliare sau stabilirirea încrederii în dezvoltatori şi agenţii imobiliari.

„Băncile refuză să îşi schimbe politicile de creditare, întregul demers fiind mult prea complicat. De asemenea deşi există discuţii despre reducerea TVA-ului pentru proprietăţile noi, Guvernul nu pare să se grăbească deloc să aplice această măsură. Nici dezvoltatorii nu se adaptează prea uşor, mulţi refuză să înţeleagă faptul că trebuie să contruiască pentru perioada de criză”, a spus Andrew Prelea, CEO Ozone Homes, citat de Imopedia

Vorbitorii de la Romanian Real Estate Market in 2012 au apreciat programul Prima Casă şi au subliniat importanţa acestuia pentru piaţa de profil.

„Piaţa de real-estate din zona Capitalei şi-a încetinit semnificativ scăderea în 2011, faţă de ultimii doi ani. Potrivit datelor IMOPEDIA.ro, preţul apartamentelor în acest an a scăzut cu 3%-5% faţă de anul trecut, un procent mult mai mic decât cel din 2009- 2010, când preţurile s-au diminuat cu până la 16%”, a declarat Răzvan Muntean, general manager IMOPEDIA.

Incapacitatea de a atrage investitorii este o alta problemă a sistemului românesc. Aceştia sunt oarecum speriaţi de birocraţia şi dificultatea de a colabora cu instituţiile implicate, fie de stat sau private, incluzând băncile.

Mai multe detalii despre eveniment aici!


Warning: Illegal string offset 'name' in /home2/rozone82/public_html/wp-content/themes/ozone/single-ro.php on line 29